Prima casă A-home

 

În urmă cu ceva timp începeam prima noastră construcție A-home. Acum, am trecut în calendar o dată care rezonează cu mult entuziam pentru noi, 23.12.2020, ziua în care am predat cheia primei case. La final, ne-am dorit să înțelegem și să descoperim cât mai multe despre cum a fost acest proces din perspectiva noului proprietar, așa că am fost curioși să punem câteva întrebări.

 

 

Primul A-home a fost un proiect customizat, construit după preferințele clientului, într-o zonă poziționată foarte bine în București. Cu o lungime de 8m, o lățime de 7.5m și cu o înălțime la coamă de 6.5m, această construcție te întâmpină înăuntru cu un living deschis, bucătărie, cameră tehnică, baie cu duș și un loc de dormit la etaj. Scopul construcției poate să difere în funcție de nevoie și preferințe, însă în acest caz, clientul nostru și-a dorit mai mult un spațiu de recreere. ”Eu am ales un A-home cu scopul de a fi o zonă de relaxare, o casă potrivită pentru oaspeți, unde să pot desfășura diverse evenimente. Căutam altceva, mai rustic, să se integreze armonios cu natura și cu elementele care înconjoară terenul.

 

 

Un A-home nu este o construcție tipică, căci se diferențiază atât din punct de vedere arhitectural, cât și prin experiența pe care ți-o oferă. ”E o construcție care îmbină rusticul cu modernul, ruralul cu urbanul, natura. E altceva față de ce am mai văzut, e deosebit.” Atunci când am pus bazele acestui concept, ne-am dorit să avem o relație cât mai bună cu viitorii proprietari, să înțelegem lucrurile la care se așteaptă, să încercăm să ne adaptăm în funcție de situație și să predăm proiectul exact așa cum l-am discutat. ”Mi-a plăcut colaborarea cu întreaga echipă. Aceștia au fost foarte înțelegători și au dat dovadă de profesionalism. Rezultatul a fost exact cum mi-am dorit.

 

 

Legat de partea mai tehnică a acestui proiect, atât partea de arhitectură, cât și cea de rezistență au fost realizate în totalitate de noi, iar fundația a fost executată de client, în regie proprie. Pe blaca de beton a fundației am realizat un sistem de rigle din lemn, cu o înălțime de 5cm, între care am așezat polistiren extrudat cu aceeași grosime, peste care am montat un OSB cu grosimea de 22m ca și strat suport pentru montajul parchetului.

Majoritatea materialelor lemnoase care fac parte din construcție au fost furnizate de Holver România, iar structura și montajul a fost executată cu grinzi DUO, din două lamele lipite și îmbinate, în conformitat cu autorizația de construcție a Institutului German pentru Tehnologia Construcțiilor Z-9.1-440 din 30.01.2009.

Învelitoarea este formată din panouri sandwich, cu grosime de 10cm, furnizate de Isopan România, iar accesoriile au fost realizate pe comandă. Panourile sunt montate pe un grilaj format din scândură, șipcă și folie anti condens, pe o astereală discontinuă formată din scândură, rezultând astfel un spațiu de ventilare necesar acoperișurilor. Aceste acoperișuri ajută foarte mult la izolare pe timpul verii. Izolația între căpriori este formată din vată balzatică cu grosimea de 15cm, peste care există o folie cu barieră de vapori.

Perețeii de fronton, fațadă spate și față, au o structură cu o grosime de 15cm, unde am utilizat ca izolație vată balzatică de 15cm și folie cu barieră de vapori.

O parte importantă executată de noi a fost montajul și finisajul din lambriu din pin termotratat, cu o grosime de 19mm, montat cu mare atenție, fiecare îmbinare având unghiuri de 45 de grade. Lambriul montat pe căpriori sub învelitoare a fost finisat cu vopsea pe bază de apă, în culoarea albă, într-un singur strat, după care a fost ușor șlefuit pentru a scoate în evidență culoarea și fibra lemnului.

 

 

Scara și balustrăzile au fost realizate tot de noi, însă mobilierul, faianță și parchetul au fost realizare de clientul nostru.

Așa s-a încheiat procesul de construcție a primului nostru A-home. Suntem recunoscători pentru încrederea primită și suntem încântați să privim acum rezultatul final. Dacă vrei să descoperi mai multe despre opțiunile pe care le avem disponibile, te invităm în continuare aici. (https://a-home.ro/optiuni/01/ )

error: Alert: Content is protected !!